83-годишната Екатерина Джалаева всеки ден изминава пеша 40 километра по стръмните

...
83-годишната Екатерина Джалаева всеки ден изминава пеша 40 километра по стръмните
Коментари Харесай

Пощальонка на 83 г. ходи по 43 км пеша на ден

83-годишната Екатерина Джалаева всеки ден изминава пешком 40 километра по стръмните планински пътища на Република Северна Осетия като настоящ куриер, оповестява NOVA.

Шест дни в седмицата тя разнася пощата по един и същи планински път към този момент 50 години. 43-те километра сред селата Мизур, Бурон и Цей тя изминава пешком.

„ Заплатата не е огромна, само че ме устройва. По-лесно ми е да ходя. Обичам да приказвам с хората. Много тъга претърпях и мисля за случилото се, в случай че не върша нищо. Но когато изляза от у дома е по-лесно ”, споделя Джалаева.

Всички в региона познават Екатерина и постоянно, когато я видят, стопират с цел да я поздравят и поговорят с нея. А други я качват в колите си, с цел да я закарат до идната й дестинация.

Още като дете, 83-годишната жена решила, че ще стане куриер, като мъжа, който носел вести от фронтовата линия на Втората международна война. „ Тогава си споделих, че когато порасна, ще стана куриер. Така хората ще ме чакат и ще ме обичат ”, сподели още старата пенсионерка.

Въпреки напредналата си възраст и дългия трудов стаж, Екатерина не счита да се отхвърля от специалността, само че признава, че от време на време се усеща изтощена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР